Download Service packs

Nautico Service Pack
SP193.exe
(2,3 MB): Dit is een cumulatieve service pack voor versie 1.9.x.

Installatie instructie service pack 1.9.3: Nautico 1.9.0 of hoger dient reeds op het systeem te zijn geïnstalleerd. Download SP193.exe door op de link te klikken en bewaar het bestand op uw schijf (bv in de nautico programma map). Zorg ervoor dat Nautico is afgesloten en voer dan SP193.exe uit door erop te dubbelklikken. In netwerk installaties moet de service pack op elke PC waarop Nautico draait worden geïnstalleerd.
Let op: Op deze versie zijn database wijzigingen toegepast, om die reden moet de communicatie tussen kantoor en schip tijdelijk aan bepaalde regels voldoen. Er zijn 2 manieren om dit te bewerkstelligen.

Optie 1 (de makkelijkste manier):
- Zorg ervoor dat alle schepen de service pack in bezit hebben, maar nog niet geïnstalleerd.
- Prik een datum voor de upgrade.
- Op die datum stuurt elk schip een laatste exportbestand naar kantoor (dit dient als backup).
- Daarna installeren de schepen de service pack
- Op kantoor worden eerst de exportbestanden van alle schepen geïmporteerd. Daarna installeert kantoor de service pack.

Optie 2 (als optie 1 praktisch onmogelijk is):
- De service pack moet eerst op kantoor worden geïnstalleerd.
- Zolang een schip nog niet de service pack heeft geïnstalleerd, dienen vanuit de kantoorversie exportbestanden van het type 'export to previous version' (zie form export, tabblad Advanced) naar dat schip te worden gestuurd. Gedurende deze periode worden de onderwerpen die in de nieuwe versie zijn gewijzigd niet mee verzonden.
- Zodra het schip de service pack ook heeft geïnstalleerd, moet eenmalig een export van schip naar kantoor en visa versa met een begindatum van voor de installatiedatum op kantoor worden verstuurd. Dit is noodzakelijk om de data van gewijzigde onderwerpen die tijdelijk niet zijn verzonden, alsnog bij te werken. Daarna kunnen weer normale exportbestanden worden gestuurd.
- Het wordt aanbevolen de tijd tussen installatie op schip en kantoor zo klein mogelijk te houden.


Opgeloste problemen / verbeteringen 1.9.3
- Door een bug in maintenance kwamen onder specifieke omstandigheden jobs die op de docklist hadden gestaan niet terug in de to do list voor gepland onderhoud.
- Er is een optie voor 'office feedback' toegevoegd aan de 'evaluation drills'.


Nautico Service Pack
SP192.exe
(2,5 MB): Dit is een cumulatieve service pack voor versie 1.8.x.

Installatie instructie service pack 1.9.2: Nautico 1.8.0 of hoger dient reeds op het systeem te zijn geïnstalleerd. Download SP192.exe door op de link te klikken en bewaar het bestand op uw schijf (bv in de nautico programma map). Zorg ervoor dat Nautico is afgesloten en voer dan SP192.exe uit door erop te dubbelklikken. In netwerk installaties moet de service pack op elke PC waarop Nautico draait worden geïnstalleerd.
Let op: Op deze versie zijn database wijzigingen toegepast, om die reden moet de communicatie tussen kantoor en schip tijdelijk aan bepaalde regels voldoen. Zie uitleg over de 2 opties onder versie 1.9.3.

Opgeloste problemen / verbeteringen 1.9.2 (De wijzigingen zijn te groot om in detail te benoemen, maar hier volgen de belangrijkste):
- De grootste wijziging zit in de reviews, de tabbladen van dit formulier zijn aparte formulieren geworden om de flexibiliteit te vergroten. Meer info over de nieuwe reviews vindt u hier: Nautico_reviews_in_192.doc
BELANGRIJK: In vorige versies van Nautico werd de ‘date last drill’ opgeslagen op het formulier 'drills'. Vanaf versie 1.9.2 vervangt de 'date of the evaluation drill' de oude ‘date last drill’. De oude ‘dates last drill’ kunnen niet worden geconverteerd naar de nieuwe 'evaluation drill' rapportages. Om die reden moet na de upgrade handmatig 'evaluation drills' worden ingevoerd met de oude ‘dates last drill’. Het is daarom handig en aanbevolen voor de upgrade een lijst met drills inclusief de ‘dates of last drill’ te printen.
- De nautico related files (menu Extra) kunnen via de normale exportfunctie worden geëxporteerd van kantoor naar schip. Zodoende kunt u de integratie van uw ISM systeem met Nautico vergroten.
- Er is een extra mogelijkheid gemaakt om een maintenance to do list te printen met gepland werk voor een komende periode. Dit naast de bestaande to do list die due maintenance weergeeft.
- De standaard data overzichten in Nautico kunnen nu met het muiswiel gescrolled worden.
- Er is een formulier toegevoegd waarop certificaten voor kantoor (dus niet scheepsafhankelijk) kunnen worden toegevoegd. Daarnaast is er een grafische weergave voor de 'windows' van certificaten gemaakt.
- en nog vele andere kleine aanpassingen...


 

NautiGuard Service Pack
NG100_SP1.exe
(1 MB): Deze Service pack biedt enkele kleine verbeteringen aan NautiGuard: er is een mogelijkheid toegevoegd om de crewlist en de DoS naar HTML te exporteren en zodoende te kunnen versturen met e-mail en de crewlist wordt op rang gesorteerd. Werkwijze: NautiGuard dient reeds op het systeem te zijn geïnstalleerd. Download NG100_SP1.exe door op de link te klikken en bewaar het bestand op uw schijf (bv op het bureaublad). Voer NG100_SP1.exe uit door erop te dubbelklikken.